torstai 8. toukokuuta 2008

AJATUSTEN VIRTAATalo on hiljentynyt. Isä ja pojat nukkuvat jo makeasti mutta minä vielä kertailen kuluneen viikon tapahtumia. Iloitsen jokaisesta paketista, jonka olen tällä viikolla lähettänyt. Eri puolilla Suomea järjestellään ylioppilasjuhlia ja muutamat heistä lähettävät juhliinsa kutsukorttini. Eräs paketti matkusti Hallattarelle. Kiitos kauniista sanoistasi!

Tämäkin viiikko on ollut täynnä elämää. Tänään oli tulevien ekaluokkalaisten tutustumispäivä. Erilaisin tunnetiloin varustautuneet pikkuoppilaat tutustuivat kouluun ja minuun ja minä sain ensimmäisen kuvan tulevasta luokastani. Yhteinen hetkemme oli täynnä suuria tunteita ilosta itkuun. Kuinka pieniä koulutulokkaat jälleen kerran olivatkaan. Olo oli kuin kanaemolla, joka kätkisi jokaisen sirkuttajan mieluusti siipiensä suojiin.

Oman hoitovapaani lähestyessä loppuaan, olen viettänyt kuopuksen kanssa yhteisiä päiväunihetkiä ihaillen pikkuisen pehmoisia poskia, silitellen herkkähipiäisen lapseni pulleita käsivarsia. Kuinka nopasti tämä yhteinen aikamme on mennyt....Pian alkaa kesäloma ja sitten emme ole enää kahden jakamassa näitä aamuhetkiä.

Toissapäivänä lähetin kirjapainoon uutukaisen pakettikorttisarjan. Ruskean ja kerman sävyissä, yksinkertaisin tekstein kortteja ylioppilaille, rippilapsille, hääparille.... Suunnittelin sarjan erään korutaiteilijan tarpeisiin, hänen toivomuksiaan kunnioittaen. Suuri osa menee hänelle mutta jotain jää myös minulle myytäväksi. Ylioppilaskorttien osalta aikataulu meni melko kireäksi. Tarjonnen sarjaa muutamille liikkeenharjoittajille ja minultahan saa tietysti tilata niitä myös suoraan. Toivon saavani esitellä kortit teille pikapuoliin.Kortit ovat saman kokoisia kuin ylioppilaskutsut mutta niissä käytetty paperi on kermansävyinen.

Tietäisikö muuten kukaan teistä taitavaa kotisivujen tekijää? Toivon saavani omat kotisivut valmiiksi kesän aikana.

Remonttirintamalla edistymme mukavasti. Sisäkattoremontti käynnistynee parin viikon kuluttua ja minä saan suunnitella tapetteja. Aivan ihanaa! Pitäydyn hyvin vaaleissa väreissä, ruuduissa ja raidoissa.... Varastorakennuskin valmistunee vielä tämän kuun aikana tai viimeistään ensi kuun alussa. Kylpyhuoneremontti siirtynee syksyyn remonttimiehemme kiireiden vuoksi. Onpahan aikaa suunnitella ja etsiskellä kaakeleita.

Vaikka tekemistä on ollut paljon, viikko on tuntunut melko leppoiselta. Tehdyt päätökset vievät elämää omalla radallaan eteenpäin. Moni asia on loksahtanut paikoilleen. Elämässä on jälleen se paljon puhuttu rauha. Nautin siitä, että asiat tapahtuvat ilman suurta vääntöä, mieletöntä stressiä, omalla ajallaan.

Jotain olen myös oppinut itsestäni. Kovin vaikeaa on sanoa ei edelleen. Omien rajojen asettaminen ei ole vahvimpia puoliani. Helpompaa olisi antaa asioiden mennä painollaan ilman konflikteja. On ikavää olla ikävä ihminen! Kasvua ei synny väistelemällä ikäviä asioita ja joskus on oltava itsekäs itsensä ja perheensä vuoksi. Omat voimavarat tuntee vain itse ja jos ei tunne seuraukset voivat olla kohtalokkaita.

Toivotan sinulle onnellista viikonloppua. Perheemme matkustaa tervehtimään isoäitiäni, joka täyttää kunnioitettavat 95 vuotta. Hänen elämänasenteensa on mahtava! Aina iloinen mummumme ei vaivojaan valittele, hänen naurunsa on tarttuvaa ja tänäkin juhlapäivänä uskon hänen juhlivan uudessa mekossa, hiukset kampaajalla laitettuina. Kuuden lapsen maatalon emäntä. Siinä on esimerkkiä meille perässä hiihtäjille.

11 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Kiitos Magi siulle ihanasta paketistasi! =))))

Korttisi ovat suloisia. =)

arleena kirjoitti...

Iltahetket talon hiljentyessä ovat rauhoittavia ja siloin kertaa mielellään mennyttä ja miettii tulevaa.
Juuri tänä toukokuun hennonvihreän ä aamuna nautin aamuntuoksusta ja tunnelmasta. Kuinka mukavaa aloittaa taas uusi päivä ja uudet haasteet.
Sinulla on mukava tehtävä saada valita kotiin ja pihataloon sisutusta tapeteista alkaen. Rentoudu valintojen ääressä, sitähän se lopulta on.

Aurinkoista ja keväänvihreää viikonloppua.

*Katinkainen* kirjoitti...

Rutistus mullantuoksuiselta Katinkaiselta!!!
Tänään en tosin ulkohommiin pääse,mutta peukaloiden pyöritykseen en tänäänkää jouda-huushollattavaa riittää!!!
*huokaus*
Kun äippä on päivän siivoamatta,sen kyllä huomaa!!!
Arki menisi tyystin järkkäämiseen ja kodin siistinä pitämiseen ,safkan väännön ja pyykkäämisen kera!!!PLÄÄ!!!
Mitään ylimääräistä ei voisi olla!!!
Rempat ja muut ylimääräiset tohinat sekoittavt tyystin tasapainoista elämää!!!
*toinen huokaus*
Tapetin valitseminen ja lattiamateriaalin päättäminen ei ole niitä helpoimpia juttuja...
En vieläkään tiedä minkä värinen lattia meille tulee!!!=O(
Hankalaa!!!

Mukavaa viikonloppua sinulle siitäkin huolimatta!!!
Remppaintoa toivotellen...=O)

Junika kirjoitti...

On tosi vaikeaa olla terveellä tavalla itsekäs ilman, että siitä saa vatsanpuruja tai huonoa omaatuntoa. Se on kovin monelle naiselle tuttu juttu. Liekö sitten kiltin tytön syndrooma liiankin yleistä....?

Rajat on pakko opetella tunnistamaan viimeistään sitten, kun ne alkavat ahdistamaan. Onnea niiden tunnusteluihin!

Mukavaa viikonloppua!

Mimmimamma kirjoitti...

Hienoon ikään isöäitisi jo päässyt! Mukavia juhlia!:)

Minullakin luultavasti viimeinen puolivuotinen käynnissä,ennen kuin lapset lähtee hoitoon. Voi kun osaisikin aina nauttia näistä pienistä hetkistä lasten kanssa...m

Merja K kirjoitti...

Ihanaista viikonloppua sinulle Magi :) Tuo tilanne on kyllä niin mahtava, kun asiat etenevät omalla painollaan.

Merja K kirjoitti...

Ihanaista viikonloppua sinulle Magi :) Tuo tilanne on kyllä niin mahtava, kun asiat etenevät omalla painollaan.

Marja Kristiina kirjoitti...

Ihana viikko siis, täynnä aitoa lämpöä ja arjen hyviä hetkiä!

En muista olenko kertonut, mutta isäni on eläkkeellä luokanopettajan ja rehtorin virasta ja on kertonut muutaman mukavan tarinan pienistä opintien aloittajista. Yksikin pikkuinen poika oli ekaluokan ekapäivänä käynyt ruokatunnilla kuiskaamassa open korvaan että "Mä taidan olla jo rakastunut!"

Leppoisan juhlallista viikonvaihdetta!

tiiu kirjoitti...

Oikein mukavaa viikonloppua, ajelkaa varovaisesti. On ihana juhlia läheisiä ja muistella menneitä.

Elina kirjoitti...

Hei, tulin vastavierailulle. Yritin kirjoittaa kommenttia tuoreimpaan postaukseen, mutta se ei jostain syystä onnistunut. Kirjoitat kauniisti sukusi naisista. Hienoa kun voi juhlia äitienpäivää useamman sukupolven äitien kera. Iloista keväistä viikonloppua!

KnitMimou kirjoitti...

Tiedän ja muistan tuon.. kaihoisia tunteita ennen töihin lähtöä.. Ikävöiden jo tulevaa.. Mutta.. kaikki menee hyvin. tiedätkin sen itsekin varmasti..
Aamun rauhaisista hetkistä voi nauttia viikonloppuisin ja lomalla.. :)
Kotisivut .. juu! Itsekin olen miettinyt niitä!! Jokin toinen vaihtoehto blogimuotoiselle pitäisi löytää.. toisaalta ystävien ja muiden kommentit ovat tärkeitä.. :)