torstai 18. syyskuuta 2008


Uudessa kodissa riittää ihmettelemistä. Uunivanhuksemme on kyllä komea kaikkine koristuksineen. Ylväänä se seisoo paikallaan, eläkkeelle siirrettynä. Tänään sen tehtävänä ei ole lämmittää rehtorin työhuonetta vaan koristaa uljaalla olemuksellaan salin perällä. Kuinka monet kädet ovat tätä uunia lämmittäneet? Kuinka monta talvea se onkaan seissyt paikallaan? Millaisia ovat olleet sotavuosien talvet? Kuinka paljon kysyttavää minulla olisikaan tästä kodista. Kuka kumma minulle osaisi vastata?Perjantai kolkuttelee jälleen ovella. Tiukka viikko huipentuu huomiseen lautamiespäivään.Sitten on taas levon ja ystävien sekä perheen aika. Tänäkin viikonloppuna muistan pyhittää lepopäivän!

(Kattokruunusta olen kuullut sen verran, että alkuperäinen löytyi roskalavalta. Taitava käsityönopettaja teki uuden vanhan mallin mukaan ja nyt se valaisee hämärtyvinä iltoina salia.)

7 kommenttia:

jaana kirjoitti...

Uskomatonta, että saatte asua noin ihanassa asunnossa!!!! Voi teitä onnellisia!

Mari kirjoitti...

Kyllä on upea koti teillä! Voin vain huokailla...

Mari

emäntä kirjoitti...

Kaunista!

rock kirjoitti...

Huikean hieno kakluuni ja kattokruunu. Vanhojen rakennusten tarinat ovat ihania. Luulisin, että asunnostanne on juttua jossain kirjaston kätköissä. Meidänkin koulusta on vaikka miten juttuja kyläpahasen historiikeissä ja ompahan kunta pitänyt jotain arkistoakin koulun vaiheista. Ja mikä parasta puolet kylän asukeista on käynyt koulua täällä ja ovat kertoilleet vaikka sun mitä. Ei muuta kuin tonkimaan pölyttyneitä arkistoja

Väärillä tunnuksilla kirjautuneena oleva Jori

Salainen puutarhani kirjoitti...

Aivan ihana upea koti!

Ihan sattumalta eksyin Sinun sivuille! Onneksi, sillä pojalla on ensi kesänä rippijuhla ja kovasti kiinnostaa rippikutsu kortit!

Palaan uudestaan asiaan!

Hannis kirjoitti...

Voi hertsileijaa, oikeasti!! Siis teille on käynyt aivan mahdottoman upea tuuri. Tuo talo on jotain upeaa :-) Olen sanaton!!!!

terkuin Hannis

P.S: Korttiasioissa tässä pitäisi jossain vaiheessa hieman olla yhteydessä.. Kun ehdin vain!

FairytaleCottage kirjoitti...

Koska voin muuttaa?=) Unelma!