lauantai 6. syyskuuta 2008

TERVETULOA MEILLE!


Tervehdys teille täältä uudesta kodistamme.Aurinko siivilöityy kotimme nurkkiin ja heittää upeita varjoja. Tässä talossa on merkillinen valo. Pihapiirissä on parikymmentä puulajia, hevoskastanjoita, erilaisia havupuita.... Koivujen keltaiset lehdet hipovat ikkunoita. Tänään on ensimmäinen päivä, kun ehdin pysähtyä ja ihailla luonnossa tapahtuvaa värimuutosta. Pahvilaatikot on ainakin melkein purettu, huonekalut etsivät sopivia paikkoja, kauan eksyksissä olleita tavaroita on vihdoin löydetty ja lukematon määrä tärkeitä tavaroita on mystisesti kadonnut Muuttoväsymys särkee jokaisessa jäsenessä.. takana on hillitön urakka. Paikallinen lähetystyötä tukeva kirpputori on saanut laatikkokaupalla tarpeettomaksi jääneitä esineitä, vaatteita...

Rakennus, jossa asustamme on rakennettu 1903. Vanhoista kaakeliuuneista on vielä yksi jäljellä. Muista huoneista uunit on valitettavasti purettu. Tätä kaunotarta ei saa enää lämmittää mutta talven pimeinä iltoina sen tulipesä saa hehkua kynttilöiden loisteessa. Salin kattokruunukin on kokenut kovan kohtalon mutta taitavat kädet ovat menneinä vuosina tehneet kopion alkuperäisen kruunun tilalle.Vuosien saatossa kerätyt vanhat huonekalut pääsivät nyt arvoiseensa ympäristöön. Mummun musta kalusto odottaa vielä vaaleaa maalipintaa...Salin kalusteet ovat löytäneet paikkansa, makuuhuonekin on jo kunnossa mutta työhuoneet ovat vielä kesken. Pitänee ottaa aikalisä ja pohdiskella ihan rauhassa.

21 kommenttia:

Mimmimamma kirjoitti...

Voin että millaiseen ihanaan talovanhukseen olette päässeet! Paljon onnea uuteen kotiin!:)Olen tosi onnellinen puolestanne,että kotiasiat järjestyi.

magi kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Koti on ihmiselle niin tärkeä paikka, että onneksi järjestyi!

jori kirjoitti...

Vautsi - ihan iho nousee kananlihalle lukiessani mieletöntä kuvausta aarteestanne. Elämällä on aina tapana järjestyä juuri kuin on melkein antanut periksi. Onnea ja ihania yhteisiä hetkiä uuden kodin kanssa. Parasta mitä olen ikinä kuullut on kun eräs ystävä sanoi - talo ei ole ihmistä varten vaan ihminen taloa varten. Pitää kuulostella, kuunnella, aistia ja selvittää salaisuus varovasti. Olette ilmiselvästikin salaisuuden lähteillä=) Onnea

Ada och Emil kirjoitti...

Heippa pitkästä aikaa!

Te olette muuttaneet, vautsi miltä uusi kotinne näyttää ja kuulostaa :)

Paljon Onnea ja jaksamista uuden kodin järjestely puuhissa ;)

Mari kirjoitti...

Niin kauniilta näyttää! Mukavaa kun olet tullut takaisin:)

Mari

Tiina kirjoitti...

Oi kuinka kauniilta kotinne näyttää, Onnea Uuteen Kotiin!!!!
Mukavaa että löysitte mieleisenne kodin, kuulostaa ainakin niin ihanalta! :)
Mukavaa sunnuntaita,
tiina :)

magi kirjoitti...

Hei kaikille!

Tälla talolla on tuhat tarinaa kerrottavanaan. Yritän kuunnella sen kuiskauksia, ihmetellä viisautta joka sen seinien sisälle on kätkettynä....Mukavaa, että olet kuulolla kanssani!

SariW kirjoitti...

Teillä on niin ihanan oloista ... Onnea uuteen kotiin !!!

Sirkka kirjoitti...

Onnea kauniseen kotiinne ja ympäristöön, jonne sitten päädyitte asumaan. Sali kuulostaa tosi ihanalta sanalta...ensi silmäyksellä jo havaisin tämän kauneuden minkä keskellä asutte.
Sydämestäni toivon teille Onnea ja iloa kodissanne.

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta teidän uusi kotinne!

jaana kirjoitti...

Huh, onpas upeat puitteet kodille!!!

Junika kirjoitti...

Oi! Mistä tämä ihanuus eteenne tuli? Lämpöiset onnitteluni!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!

magi kirjoitti...

Hei!
Jaksuja alkavaan viikkoon teille kaikille ja kiitokset piipahteluista blogissani. Ihan kuin olisin ollut kauankin pois... Junikalle tiedoksi, että saimme kuulla asunnosta aivan sattumalta ystäviltämme hääjuhlissa. En ollut tietoinen ihanan paikan olemassaolosta lainkaan. Koti suorastaan odotti meitä!

Rouva Nordman kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin ja mukavaa alkavaa viikkoa!

Marja Kristiina kirjoitti...

Uskomattoman, käsittämättömän, hulppean upea asunto mielettömässä vanhassa talossa. Mitä jos se ei jääkään vuokratuksi vaan siitä tulee vielä teidän ihan oma?

magi kirjoitti...

Hei vaan kaikki uudetkin ystävät ja vanhat uskolliset! Marja Kristiina, kohde lienee kulttuurihistoriallisesti sellainen, että sitä tuskin myydään yksityiselle...

Nicole kirjoitti...

Kyllä teillä on ollut aikamoinen urakka, mutta nyt saatte vähän levätä!
Kiva, että niin kaunis asunto löytyi, toivottasti viihdytte siellä kauan!

Merja K kirjoitti...

Tervetuloa takaisin ja kotinne kuulostaa mahtavalta :)

Hallatar kirjoitti...

Miten kaunista ja idyllistä. =)
Rauhan maja...

magi kirjoitti...

Kiva kun piipahditte piristämässä päivääni!