maanantai 3. maaliskuuta 2008

FLOW- KOKEMUKSIA


Flow-kokemukseksi
sanotaan sallaista kokemusta, joka vie niin mennessään, että ajantaju katoaa.
Minulle käy niin joka kerta,
kun mies lähtee lasten kanssa päiväksi pois ja minä saan maalata rauhassa.
Haahuilen koko päivän yöpuvussa
ja ennen kuin huomaan kurkistaa kelloa,
on jo ilta.
Aamupalaa nautin maalauspäivinä poikkeuksetta illan hämärtyessä.
Edellinen flow- kokemukseni oli viime kesänä,
kun maalasin joulukortteja heinäkuisena sadepäivänä mökillä.
Aika lensi siivillä.

Eilen tapasin kouluttajaparini ja viilailimme vielä viikonlopun luokanopettajille suunnatun kuvaamataidon täydennyskoulutuksen sisältöä.
Mikä nautinto oli ideoida yhdessä,
jotain sellaista,
johon tuntee paloa,
intohimoa.
Kuvaamataidon opettaminen niin lapsille kuin aikuisille on juuri sitä mihin tunnen kaikkein suurinta vetoa tällä hetkellä.


Pieni flow oli napata meidät,
sillä ammennettavaa kyseisestä aiheesta olisi lähes pohjattomasti.
On se jännittävää,
kuinka hyvä seura inspiroi.
Yksin ei ideat pulppua ollenkaan samalla tavalla.


Flow kokemuksia voi kokea hyvän kirjan äärellä,
kävelylenkillä,
käsitöiden parissa....
Mihin asioihin sinä tunnet paloa?
Edellisestä flowsta on kohta vuosi aikaa.
Ensi kesänä löytyy varmasti taas hetki luovuudelle,
hetki heittäytyä ajattomuuteen,
virran viemäksi...

11 kommenttia:

Hannis kirjoitti...

Tiedän tämän, kun rupean tekemään suunnittelu- tai luomistyötä. Ja minähän teen sen yleensä alkaen iltamyöhästä kun lapset ovat nukkumassa. Hups keikkaa, kello on 04 yöllä. En huomaa mitään :-) Ihanaa että on asioita, joihin on suuri palo! Tällä hetkellä mulla vaan niin iso projekti menossa ja niin vähän aikaa, että välillä rupeaa ahdistamaan. Pitäis tehdä varmaan joku aikataulu. Mutta kun ideoita pulppuaa on pakko aina tehdä pikaisesti joku prototyyppi ko. ideasta. Ja lopulta on tuloksena aivan kamala kaaos :-) Mutta aamuisin mies monesti totetaa että jaahas, taiteilija on taas ollut yön hommissa. Onneksi on mies joka ei nipota, vaikka kaikki paikat levällään minun projektejani!

IHANAA PÄIVÄÄ SINNE!

magi kirjoitti...

Joo tuo yötyökuvio on minullekin ihan tuttu juttu!Sitten ei enää osaa nukkuakaan kun jää vauhti päälle. Pidemmän päälle hiukan liian raskasta!

Junika kirjoitti...

Kun pinnistelen muistia, niin onhan noita kokemuksia ollut -- useinkin. Ei ihan viimeaikoina, mutta kuitenkin.

Minulle flow-kokemus syntyy myös luomisesta. Joskus se on kirjoittamista, joskus piirtämistä, mutta suurimmat flowni muistan saaneeni, kun tein nukkeja ja pystytin erästä nukkenäyttelyä. Flow-kokemuksia saatan saada myös uudessa kaupungissa, kutkuttavien arkkitehtuuristen ihanuuksien äärellä tai metsässä... sammaleikon ja naavakuusten luona...

Heidi kirjoitti...

Samma här. Yleensä se vie niin mukanaan, että voipi mennä melkein koko yö tai vapaapäivä, jos sellainen on minulle suotu... Mieluiten noita päivä flow-juttuja minulle kiitos, yöstä menee ihan pää "sekaisin" !!!

Sisustus on sellainen juttu minulle, entisöinti, myös oma tutkimukseni jota teen 1700- ja 1800-luvusta on sellainen FLOW että ...voin kertoo... =)))

Sinun blogisi on niin ihana paikka, osaat kirjoittaa niin kauniisti ja "oikein". Minä heittelen näitä sanojani minne sattuu.

Palailen taas.

Heidi
<3

magi kirjoitti...

Helmi Junikalle!
Soisin sinulle metsähetkiä, raikkaita sammalentuoksuja, käen kukuntaa, tuulen huminoita...Soisin sen sinulle niin mielelläni!

magi kirjoitti...

Kiitos Heidille kannustuksesta!
Sinun blogissasi on äärettömän kaunista. Minkälaisesta tutkimuksesta on oikein kysymys? Kuulostaa mielenkiintoiselta.

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Enpä tiedä kuinka voimakkaina minulla olisi ollut tuollaista mutta pieni muotoisia hetkiä tulee kun nuorin on päiväunilla ja kuuntelen hyvää musiikkia usein rauhallista ja saan vain olla tai sitten kirjoitan ajatusvirta päiväkirjaa ja haaveilen.Aika menee myös kuin siivillä jos saan kesällä olla kasvimaalla yksin!mutta et tainnut ihan hakea tämän tapaisia juttuja.olisi hieno kokea sellainen kokopäivän kestävä mutta viime vuosina ei ole ollut mahdollisuutta täysin yksin oloon vaikka siitä haavekuvia päässäni maalailenkin liiankin usein!

magi kirjoitti...

Hei Anu!
Minulla kun on tämä sivutoiminen korttitaiteilijan työ niin välillä on vain järjestestyttävä hetkiä, kun saan maalata tulevia malleja. Pojat piipahtavat silloin yleensä mummulassa, jossa käymme muutoin hyvinkin harvoin. Flow on aika jännä kokemus ja toivon, että saat mahdollisuuden kokea miten aika menettää merkityksensä, kaikki ulkopuolinen katoaa...Flow tulee yllättäen ei hakemalla. Sen huomaa vasta illalla kun tajuaa, että päivä on vain yht äkkiä vaihtunut illaksi.

KnitMimou kirjoitti...

Oli tosi kivaa lukea tekstiäsi.. melkein voin kuvitella.. Niin tuttua, tuttua! .. tiedäthän sinä mihin mitkä minut viemät mennessään.. samon minäkin vasta iltamyöhään, kun pikku pirpana nukkumassa .. huomaamattani kello on jo melkein kaksi.. ja silti aamulla pitäisi lähteä töihin.. :)
Mutta kun jokin ihana juttu on kesken.. silloinhan ei malta lopettaa! Olisipa vapaus tehdä näitä ihania asioita päivisin, auringon valossa.. aivan yksin.. ;)

magi kirjoitti...

Helmiliina!
Meitä yötyöntekijöitä on niin paljon. Olosuhteiden pakosta. Minusta on tullut lasten myötä kovin huonouninen muutenkin. Jos jokin innostava juttu jää pyörimään mieleen, en saa unta, en sitten millään...

Heidi kirjoitti...

Heippa Magi...

lähinnä teen itselleni sitä tutkimusta noista vuosituhansista. Olen aina tuntenut vetoa niihin, ehkä olen myös elänyt siellä ;). Se käsittelee tapakulttuuria, sisustusta ja äitiyttä. Olisihan se joskus mukava saada vaikka kirjaksi, mutta siihen on kyllä vielä matkaa...

Heidi
<3