torstai 14. helmikuuta 2008

KYLVÖN JA NIITON LAKI


Kiitos rakkaille ystäville kaikkinaisesta muistamisesta!
Ystävänpäivä olkoon joka päivä.

Elämässä on monia lainalaisuuksia ja yksiniistä on kylvän ja niiton laki. Kun kylvät salaatinsiemeniä, niität vihreää vihantaa salaattia perheesi nautittavaksi. Hassu sellainen puutarhuri, joka odottaa salaattia kylväessään porkkanoita sadokseen. Aivan sama laki toimii muussakin elämässä. Jos kylvät ympärillesi ystävällisiä sanoja, auttavaisuutta, ymmärtämystä- saat näitä elämän upeimpia lahjoja myös niittää aikanaan.

Kylvön ja niiton välillä on aina aika. Puutarhanhoitajat sen tietävät, sillä mikään ei ole yhtä piinallisen ihanaa, kuin odottaa siemenen itävän ja nostavan pienen vihreän pään mullan pinnalle.

Tiedätkö, milloin saat nauttia niitosta nopeasti? Väläyttäessäsi hymyn kassaneidille, posteljoonille...Tämä toimii lähes aina. Nopeaa niittoa!
:)
(Suomessa on tietysti myös se riski, että sinua pidetään vähän outona. )

Toivon, että tänä viikonloppuna saat hetken hoitaa myös itseäsi. Olkoon se kymmenen omaa minuuttia lapsiperheessä, jalkakylpy illan hiljaisina tunteina, pala suklaakakkua tai hetki hellyyttä kullan kainalossa. Jos ei hoida koskaan itseään, ei ole rakkautta muillekaan jaettavaksi. Tee siis pieni hyvä teko tänä viikonloppuna myös itsellesi. Siitä seuraa hyvä niitto perheellesikin...

Minä aion upottaa väsyneet jalkani mummon emalivatiin...kera sokerihuurrettujen namujen....14 kommenttia:

Hannis kirjoitti...

Heippa! Tuo on niin totta mitä kirjoitit. Välillä joutuu odottamaan, mutta odotus palkitaan. Nyt vielä tuo toinen juttu, eli pitäisi jaksaa hoitaa itseään. Mutta mitä kun ei jaksa? Mitä kun kaikki seinät kaatuu päälle? Mitä kun ainoa sosiaalinen elämä on bloggaus ja lasten kanssa kotona märehtiminen.. Tietysti askartelukaupan kivat myyjät juttelevat, mutta siinäpä se muuten on. Anteeksi tämä negatiivisuus. Olen vain jotenkin tässä tämän viikon ajan ollut ihan hajalla. Ja sitä ei helpota lainkaan se,että peilistä katsoo minua hyvinkin ruhjuisen ja riutuneen näköinen vanha eukko.

AURINKOA KUITENKIN TOIVOTAN SINNE SINULLE!!!! :-)

Annicca kirjoitti...

Kiva ja niin oikea kirjoitus taas kerran! Kiitos!

Minulla samat fiilikset kuin edellisellä kommentoijalla! Olo on jokseenkin raskas ja synkeä, ennenkaikkea väsynyt. Enpä paljon jaksa iloa, hymyä ym. muuta tässä kunnossa jaella. Nytpä rupesi omatunto soimaamaan. Yritän , yritän minäkin.
Hyvää viikonloppua sinulle!!!

magi kirjoitti...

Hei Hannisja Annicca!
Anteeksi nyt vain mutta vuodatuksenne sai hymyn pilkahtamaan huulilleni. Elämäni on aivan samassa pisteessä. Villasukat ja kauhtunut pellavatunika. Tukka takussa ja ylimääräisiä makkaroita... Oma ns.pukeutumistyyli on ollut hukassa viimeiset kolme kotivuotta. Viime viikko on ollut ilmiselvästi kotiäitien koettelemus... niin meilläkin. On ihanaa ja lohdullista jakaa nämä tunteet ja tuskat teidän kanssanne. Päivä kerrallaan, tietäen, että samat murheet on meillä kaikilla!

Vilijonkka kirjoitti...

Meillä syödään lauantaikarkit mukeista. Lajittelen pusseista muumimukeihin kullekin laoselle ja aikuiselle sopivan määrän ja maunkin mukaan, mutta sanon tietty kaikkien saavan saman verran. 3-v. onneksi uskoo...luulee kait saavansa yhtä paljon kuin isänsä ja posliinimukeista ei edes näe läpi.

Mitäs saan tällaisista kylvöistä tulevaisuudessa niittää?

pioni kirjoitti...

Tuo pitää niin hyvin paikkansa. Jos itse on väsynyt ja mieli maassa, ei jaksa olla muillekaan ystävällinen ja mukava.
Itsensä hemmottelu on sallittua ja tarpeellista ja sen tuloksista voi sitten nauttia koko perhe ja ystävät.

Hanne kirjoitti...

Ihana pesuvati! Huljutapa jalkojasi siellä perusteellisesti. Itsensä helliminen on ihanaa. Kuten esim. saunominen. Parempaa en tiedäkään.

Mukavaa, rentouttavaa viikonvaihdetta!

magi kirjoitti...

Vilijonkka!
Saapas nähdä! Kuulostaa ihanalta perheen herkuttelulta. Minä syön kyllä itse ja ihan salaa... siis saavathan lapsetkin osansa namupäivänä. Isompi vähän enemmän ja pienempi vähän vähemmän...

magi kirjoitti...

Pionille ja Hannelle rentouttavaa viikonloppua!

tiiu kirjoitti...

Totta, niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan ja tunnistan nuo muutkin tunteet. Itselläni ei ole noin ihanaa vatia mutta saunaan menen liottamaan itseäni ja uudistumaan. Vielä mukavaa löylytuoksua niin siitä se viikonloppu alkaa. Hyvää viikonloppua.

arleena kirjoitti...

Juuri ennen nukkumaanmenoa, Meryl Streepin elokuvan, Se mikä on totta, jälkeen pitää hetki miettiä elokuvasta jäänyttä tunnelmaa. Jotenkin rentouttava olo, vaikka elokuva oli haikea ja kuolemanläheinen.
Juuri oikea hetki lukea ajatuksiasi, samaa mieltä olen kanssasi.
Rentoutuminen ja itsestä huolehtiminen antaa voimia muista huolehtimiseen.
Ja nauru, joka päivä pitää nauraa.

Merja K kirjoitti...

Ihania ajatuksia :) Aion helliä itseäni sunnuntaina rauhallisella ja nautinnollisella hiihtolenkillä, ensimmäisellä sellaisella tänä talvena. Aion nauttia luonnosta ja lumesta, eikä ole mihinkään kiire. Starttaamme aamulla Vuokatin maisemiin ja kuulin, että siellä on paljon lunta, ihanaa! Mukavaa viikkoa sinulle, palataan taas blogien äärelle viikon kuluttua :)

magi kirjoitti...

Tiiulle puhdistavia saunahetkiä eteerisissä tuoksuissa!

magi kirjoitti...

Arleenalle rentouttavaa viikonloppua elokuvien parissa!

magi kirjoitti...

Merjalle lumisia maisemia, auringon pilkistelyä, leppoisia hetkiä luonnonhelmassa...