sunnuntai 27. tammikuuta 2008

TOIVOSSA VÄKEVÄT


Kuulutko sinä niihin I hate mondays- ihmisiin, jotka stressaavat jo sunnuntaina alkavasta viikosta? Tässä elämäntilanteessa itse nautin tunteesta, että elämään tulee jälleen rytmiä ja rutiineja. Viikkomme puksuttavat, kuin juna eteenpäin asemalta toiselle lyhyin pysähdyksin ja hurjaa vauhtia. Perjantaina perhe Pendoliinomme sitten peruuttaa talliin "huoltoon". Jos lepo jää viikonloppuna huonoksi, alkaa viikkokin yleensä jarrut päällä.

Me ihmiset olemme niin erilaisia. Minä olen iltavirkku ja aamun torkku kun taas muu perhe on aamuvirkkuja. Oliver on myös valitettavasti yövirkku! Mieheni on aina rakastanut maanantaita, jolloin kaikki alkaa uudelleen ja sunnuntait edustavat hänelle ikävää pysähtyneisyyden tilaa. Minä olen aina rakastanut perjantaita, joka on täynnä mahdollisuuksia vapaaseen luovaan viikonlopunviettoon.

Jokainen päivä kantaa sisällään uuden toivon ja uudet ihanat mahdollisuudet- on sitten maanantai tai perjantai tai joku muu päivä. Toivotan sinulle onnenhelmiä alkavan viikon helminauhaan ja toivonlukkoa pitämään elämänkorua hellästi mutta tiukasti kiinni kaulallasi!

(Kuvassa rajaus Hope- taulustani, joka on osa kolmen pikkutaulun sarjasta.)

12 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Joskus inhosin ja vihasin maanantaita, mutta sitten, vähitellen, olen oppinut sietämään niitä. Siltikin olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, mitä perjantai viikonpäivänä edustaa.

Kuva on todella kaunis. Olisi kiva nähdä koko taulu (koko sarja) - onko siitä (niistä) jo kuvia jossakin? : )

Oikein lämmintä ja inspiroivaa viikkoa myös sinulle!

Junika kirjoitti...

Minä olen aina rakastanut maanantaipäiviä! No, ehkä välissä oli pieni pätkä elämää, jolloin se edusti ankeutta, mutta...

Rakastan myös perjantaita ja viikonloppuja -- nykyisin. Nuorempana viikonloput edustivat minulle tylsyyden tylsyyttä.

Maanantaissa ihaninta on se uuden alun mahdollisuus. Järjestys, arki. Perjantaissa nimenomaan se vapaan laiskottelun mahdollisuus (tosin, elämässäni sitä ei tällähetkellä juurikaan ole, vaan viikonloput sisältävät arkea enemmän vastuuta ja velvollisuutta).

Helmipäiviä myös sinulle!

magi kirjoitti...

Hei Laura!
Laitan tässä jonain päivänä kuvia lisää tauluistani. Olen aina rakastanut kollaaseja. Maalaan pohjia öljyvärein, leikkaan kuvia, liimailen pitsejä, helmiä, rautalankaa...Kuvien on ehdottomasti oltava vanhoja. Ne kertovat minulle tarinan, jonka sitten täydennän...

magi kirjoitti...

Hei Helmi!!!
Sunnuntai on perinteisesti ymmärretty lepopäiväksi. Meidän perheemme on lauantaisin niin viikon uuvuttama, että lepäilemme lauantaisin ja sunnuntaina sitten jotain jo jaksaakin. Vanhimmaisemme aloitti kiekkokoulun ja se tietää meille vanhemmillekin säpinää jatkossa viikonloppuisin. Toivottavasti me kaikki jaksamme harrastaa...

Hanne kirjoitti...

Messujen jälkeistää päivää vietellään ja tulin tervehdyskäynnille. Olen aamuvirkku ja tykkään maanantaista. Minulla on katse aina eteenpäin ja siksi tykkään uudesta alusta.

magi kirjoitti...

Kiva oli tavata! Pikaisesti kävinkin lukemassa tunnelmiasi.

Mimmimamma kirjoitti...

Kiitos kiitos kiitos Magi ihanasta lähetyksestä,joka tänään postilaatikossa odotti! Miten paljon kauniita korttejasi olitkaan raaskinut laittaa...
Oikein ihanaa viikon alkua sulle ja perheellesi!:)

pioni kirjoitti...

Kyllä munkin mielestä perjantain on ehdottomasti parempi, sunnuntaina alan jo aamupäivästä miettiä että huomenna pitää taas herätä aikaisin. Viikonloppuina kun voi rauhassa köllötellä aamuisin niin pitkään kuin haluaa (lähes, sillä kyllä lapset jossain vaiheessa tulevat kyseleen koska me oikeen noustaan ylös)

arleena kirjoitti...

Kiitos blogivierailustasi.

Olen viikonloppuihminen, perjantain
alkuilta aloittaa viikonlopun, johon liittyy hyvää ruokaa, loikoilua, lukemista, vieraita silloin tällöin ja pitkiä aamuja.

Maanantaina innolla taas töihin.

Kättesi töitä on ilo katsella.

Miia kirjoitti...

Minun mieheni uskoo aina maagiseen maanantaihin, sillä siinä on toivoa sen suhteen, mitä kaikkea tulevan viikon aikana ehtiikään tekemään... perjantaina hänellä usein on sellainen olo, että mitä kaikkea jäikään rästiin. Tosin viikonlopuista kyllä nautitaan yhdessä täysin siemauksin. Minä taas riemuitsen jo torstaisin tulevasta perjantaista ja alkavasta viikonlopusta. Maanantait ovat vapaapäiviä tytön kanssa, joten rakastan niitäkin. Tiistait ovat pakkopullaa... :)

Ihanaa taidetta!

Krisu kirjoitti...

Maanantai ei sinänsä ole ongelma minulle. Ongelma on herääminen "liian aikaisin", koska perillisten pitää mennä kahdeksaksi kouluun. Eikö jo voisi tätä muuttaa? Yhdeksäksi, kiitos!
nimim. *aamu-unisuudesta jo omista kouluvuosistaan lähtien kärsinyt* ;-)

magi kirjoitti...

Hei mimmimamma ja muut uskolliset kommentoijat! Minulla on ollut nettiyhteys poikki pari päivää ja siksi en ole päässyt vastailemaan teille. Toivottavasti tekniikka pelaa jatkossa...olen ollut kuin kissa pistoksissa nämä pari päivää. Kiva, jos paketin sisältö ilahdutti mimmimammaa.