tiistai 15. tammikuuta 2008

TAIDEKASVATUSTA

Kaksivuotiaamme kulkee perässäni Richard Scarryn autokirja kainalossa ja vaatii äitiä äänekkäästi lukemaan kirjaa. Missä on Luru Lude? Luen kirjan jälleen kerran. Sitten on vuorossa Possu Pallero. Ihana kurkistuskirja. Seuraavaksi ihmettelemme Nalle Puhin puuhia. Meillä luetaan kirjoja ja PALJON! Välillä äitiä väsyttää. Olen jopa piilottanut lapseni rakkaimman kirjan yhdeksi päiväksi, koska en vain yksinkertaisesti jaksanut etsiä Luru Ludetta.En enää kuudennen lukukerran jälkeen sinä päivänä.Hirveä äiti! Nytkin minua huhuillaan kuuntelemaan kuinka Sami-pupun aamupuuhat sujuvat. Tänään on lukuaamu!
Illalla on sitten kahdeksanvuotiaamme vuoro. Yhteinen iltalukuhetki on päivän tärkein juttu!Kuvitukset ovat minulle äärimmäisen tärkeitä. Joku viisaampi on sanonut, että esteettiset kuvat voivat rikastaa lapsen persoonallisuutta. Satukuvat ovat esteettisiä lahjoja, jopa ensimmäisiä todellisia taide-elämyksiä! Hyvistä satukuvista on mielikuvituksen hyvä jatkaa ja alkaa elämään uutta elämäänsä lapsen leikeissä.Tämä olkoon rohkaisuna meille kaikille autokirjojen lukijoille tänäkin aamuna.Ja sitten sitä auton pärinää taas riittääkin.

Muistatko vielä ihanan Hanhiemon satulippaan? Sieltä se minunkin rakkauteni kuviin on lähtenyt.

6 kommenttia:

Nuttula kirjoitti...

Hei! Kiva kun olit piipahtanut blogiini! Sinulla on kaunis uusi blogi, luen mielelläni muiden kirja-ahmijoiden kokemuksia. Meilläkin etsitään aina luru ludetta... Joskus se väsyttää, etenkin jos lapset kinastelevat kuka saa etsiä milloinkin :) Eilen luettiin piku karhua ja tiikeriä, niiden tarinat ovat ihania!

magi kirjoitti...

No voi kun kiva!
Meilläkin on luettu pikku karhua. Otan mielelläni vastaan kirjavinkkejä pienille ja vähän isommillekin.Leppoisia lukuhetkiä!

jaana kirjoitti...

Voi ja meillä luettiin lapsille aikanaan "Unienahmijaa" ja "Kolmemetristä miestä". Myös kalastaja Abdallah oli etenkin tyttären suosikki......

magi kirjoitti...

Kyllä on maailma täynnä ihania kirjoja ja koko ajan tulee lisää!

Miia kirjoitti...

Kiitos visiitistä blogiini! Uuden blogisi alku vaikuttaa mukavalta, kirjoitat kauniisti. Minullakin on 2-vuotias lapsi, joka alkaa vihdoin jaksaa kuunnella tarinoita ja katsella kuvituksia. Yhdessä lukeminen on ihanaa!

magi kirjoitti...

Kiitos Miia vierailusta. Nauti lukuhetkistä kaksivuotiaan kanssa. Aika vierii niin hurjan nopeasti!Toivottavasti piipahdat vierailulla toistekin.