torstai 29. tammikuuta 2009

Ensin tuli pitkä aivastus....

Kuumeilua ja köhää on riittänyt tälle viikolle. Pirpanamme on ollut kovin sairas. Edellisellä kerralla, kun kuume kipusi korkealle hän sai kuumekouristuksen, joka oli pelottava kokemus ennenkaikkea äidille. Nyt olemme sitten heräilleet öisin mittailemaan kuumetta, jota on ollut jo neljä päivää. Tänään en siis saisi olla enää kotona vaan ansiotyössäni. Lapselle pitäisi pystyä järjestämään hoito kolmessa päivässä. Mutta entäs sitten, kun se ei vaan ole mahdollista? Ainoa hoitaja on äiti tai iskä. Ensi viikolle rientää mummu ja pappa hoitamaan pitkän matkan takaa, jos tauti voi vieläkin hyvin! Onneksi on mummu ja pappa.

Tänään otin siis palkattoman virkavapaapäivän.Tietysti otin! Eihän sairasta lasta voi päiväkotiinkaan lähettää. Pohdiskelin tässä niitä vanhempia, joiden lapsi sairastuu vakavasti. Mitäs sitten tehdään? Kaikki kivut kun eivät mene ohi kolmessa päivässä? Miten sitten tulisi toimeen? Harvalla lapsiperheellä on sellaisia säästöjä, että vanhempi voi jättää työnsä ja jäädä kotiin. Entäpä sitten yksinhuoltajat?

Tänään toivotan voimia kaikille teille, jotka tänään keittelette kuumaa mehua, silittelette kipeitä jäseniä, annatte kipeälle lapselle lääkettä ja taistelette äärimmäisen väsymyksen kourissa. Ehkä jo huomenna helpottaa.

Terveisin, magi pumpulipuiden keskeltä

7 kommenttia:

Salviaseppele kirjoitti...

Voimia sinne nuhanenien valtakuntaan!

Blogissani on sinulle haaste.

arleena kirjoitti...

Kun lapsairastaa, se on raskaampaa äidille kuin lapselle. Sitä pohtii, valvoo ja suree, vaikka ei mitään vakavaa olisikaan.
Hoidon järjestäminen ei todellakaan ole mikään yksinkertainen juttu, siinä on oikea aukko päivähoitojärjestelmässä. Ns varajärjestelmä "puolisairaille" toipilaille.

Pikaista paranemista.

Mari kirjoitti...

Minulla on äiti lähellä, joka monesti pääsee hätiin lapsien sairastaessa... Ei tietenkään ihan aina.

Toivottavasti tauti alkaa hellittää viikonlopun aikaan:)

Mimmimamma kirjoitti...

Paranemisia sylikaupalla sinne. Tuo kolme päivää on kyllä ihan mitätön aika joihinkin sairauksiin. Sen olen nyt huomannut,kun töissä saan olla.
Ja meilläkin esim. vesirokkoa liikkeellä. Siitä ei ihan hetkessä hoitoon lähdetäkään...

Mutta kaikesta huolimatta hyvää viikonloppua,toivottavasti muut säästytte taudilta!:)

Rouva Nordman kirjoitti...

Toivottavasti teillä ollaan jo terveenä. On kamalaa katsoa oman lapsen sairastamista.

Edelliset paljastukset olivat hämmästyttävän paljon sellaisia, jotka sopivat minuunkiin. Esimerkiksi ne korkokengät ja bailatino :)

Taru kirjoitti...

Kiitos, niitä voimia tarvitaan tänään!! Voimia myös sinne!!

magi kirjoitti...

Hei kiitos teille kaikille! Tänään olen ihan puhki kaikesta sairastelusta ja työpaineista. Odottelen viikonloppua kuin kuuta nousevaa!