perjantai 2. tammikuuta 2009

AIKAA SINULLE, AIKAA MINULLE, AIKAA MEILLE, AIKAA TEILLE...


Selasin vanhoja kuvia, välähdyksiä menneeltä vuodelta. Digikuvien aikaan albumi avautuu sähköisesti, kuvia ei voi enää koskettaa. Pitäisi selata satoja otoksia ja valita parhaita, liimailla aito albumi, kirjoittaa muistoja. Mutta kaikki se veisi liiaksi aikaa. Koska voisin sellaiseen ryhtyä?

Aika on kummallinen juttu. Tämän päivän vitsaus lienee ajan seuralainen kiire. Kaikilla ihmisillä on aina kiire. Meilläkin on kiire. Ei ole aikaa mihinkään?Varsinkaan ei ole aikaa itselle.

Näin lomalla kieltäydyn aikatauluista. Haluan selättää kiireen edes muutaman kerran vuodessa. Pysähtyminen tekee hyvää fyysisesti ja psyykkisesti. Toisaalta pysähtyminen tuo mukanaan erilaiset fyysiset oireet, jotka kertovat, että vauhti on ollut taas liian kova. Mutta minkäs teet jos kolmivuotias nukkuu edelleen huonosti ja on henkisesti vaativa työ. Arkipäivä on yhtä rumbaa kodin, koulun ja päiväkodin välillä.

Kuluneen syksyn aikana olen pohdiskellut tätä elämää kerta toisensa jälkeen. Kuinka kaipaankaan hiljaisuutta! Kuinka kovasti tarvitsisin edes pieniä hetkiä itselle kaiken tämän touhotuksen keskellä. Ottaisin esille maalausvälineet, antaisin siveltimen tanssia villisti ja vapaasti valkoisella paperilla. Heittäytyisin mielikuvituksen pauloihin, kuvien suloiseen maailmaan.

UUsi vuosi 2009. Mitä uskaltaisin toivoa? Joulutoivomukseni oli unta ja lunta ja kumpaakin olen saanut pienissä määrin mutta kuitenkin riittävästi ollakseni melko levänneen oloinen.
Olisiko aika laittaa äiti kuntoon? Lisätä liikuntaa, ottaa tavaksi pysähtyä ja kuulostella kuinka minä voin tänään? Vastaanotimme uutta vuotta rakkaiden ystävien kanssa ja pohdiskelimme näitä samoja kysymyksiä. Miten me kolme-nelikymppiset jaksamme tänä päivänä? Miten jaksamme työpaineiden ja arkipäivän vaatimusten puristuksessa? Miten ehdimme vielä hoitamaan itseämme tai parisuhdettamme? Missä ovat ne arjen sankaritarinat, ihmisistä, jotka ovat selviytyneet? Olisi niin paljon kysymyksiä?

Maanantaina alkaa taas työt. Arki pyörähtää käyntiin. Saammeko vastauksia kysymyksiimme tulevanakaan vuonna? Vai kuljemmeko kuin sumussa eteenpäin luottaen siihen, että jossain tunnelin päässä kajastaa valoa. Ainakin kuljemme kohti kevättä. Valo lisääntyy päivä kerrallaan. polkumme kirkastuu edessämme ja voimat palaavat. Palaavathan? Kolmivuotiaskin täyttää joskus neljä ja sitten viisi ja oppii vielä nukkumaan. Oppiihan?

Kaikille uskollisille blogissani piipahtajille toivotan

ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2009!
PIRISTÄKÄÄMME TOINEN TOISIAMME,
TUKEKAAMME KANSSAMATKAAJIAMME ARKIPÄIVÄN HAASTEIDEN KESKELLÄ
JA NAUTTIKAAMME NIISTÄ PIENISTÄ HETKISTÄ, JOTKA SAAMME VIETTÄÄ RAKKAIDEMME KANSSA TAI IHAN YKSIN HILJAISUUDESTA VOIMIA AMMENTAEN!

8 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta 2009 !

Lapset kasvavat hujauksessa, mutta joka vaiheessa tuntuu, että aika ei riitä.
Rakkaus, kuunteleminen ja mukanaolo antaa aikaa, ne tulokset nähdään päivittäin. Klisee laatuajasta on osittain totta, ilman edellämainittuja kolmea asiaa ei ajalla ole ole annettavaa.

Junika kirjoitti...

Hei Magi!
Se koruntekijän blogihan on tietenkin tämä: http://finevanbrooklyn.wordpress.com/.

magi kirjoitti...

Hei Arleena! Näinhän se on. Minusta tuntuu, että ihmisistä otetaan tänä päivänä kaikki irti joka alalla. Niillä joilla on vielä työtä, on sitä ihan mielettömästi... Paineet kasvavat. Rakkautta ei voi olla koskaan liikaa ja kuuntelemisen taito on yksi elämän tärkeimmistä. Kuinka ihanaa on olla ihmisen kanssa, joka on oikeasti läsnä hetkessä.

Junika!

Kiitos!

Mari kirjoitti...

Oikein ihanaa kuluvaa vuotta koko perheellenne:) Tuokoon se paljon kivoja juttuja ja uusi haasteita. Nyt vielä pari rentouttavaa päivää ennen töihin paluuta, nauti niistä!

marjamatilda kirjoitti...

Yhdyn toiveeseesi täysin sydämin! Eletään alkava vuosi taas yhdessä, toisiamme tulien ja rohkaisten! Kiitos Sinulle!

Taru kirjoitti...

Onnellista, riemullista uutta vuotta 2009!

Mimmimamma kirjoitti...

Onnekasta alkanutta vuotta Magi!
Voimia töihin ja kotiin ja toivottavasti saat niitä pieniä tärkeitä hetkiä ihan itselles välillä.:)

magi kirjoitti...

Hei! Kiitos kommenteista ja onnellista alkavaa vuotta teille!