keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

AURINKO, AURINKO....?


Pesukone rallattaa, tuuli paukuttaa puiden oksia terassin kattoon, minä laitan villasukat jalkaan ja katson kalenteria vielä kerran. Kyllä se totta on, kesäkuu on lopuillaan ja minusta tuntuu ettei kesä ole vielä edes alkanut.
Ruukkukukat kärsivät liiasta vedestä ja juhannusruusutkin saavat puhtoiseen pukuunsa ikäviä ruskeita läikkiä. Minun koko olemukseni huutaa aurinkoa kuten pikkupoikani iho, joka todella tarvitsisi aimo annoksen hyvää tekevää auringonvaloa!!!!

Vietimme kuluneen viikon mökillä, puhdistimme paikkoja ja minä ompelin ompelijamummoni muistoa kunnioittaen käsin pellavaverhot. Kone oli mukana mutta koska minulla ei ollut nitään kiirettä pistelin verhot käsin sateen rapistessa kattoon ja poikien kirmatessa sadetakit päällä pihamaalla. Laitan teille kuvia ,kun seuraavan kerran piipahdamme kesäpesässämme. Piskuinen mökkimme sai keväällä valkean kuultomaalipinnan ja ihku uuden keittiönurkkauksen, pojille rakennettiin aittaan kerrossänky. Aitan maalaus jäänee ensi kesään mutta tilkkupeittoaineet matkustavat kanssani möksälle ensi viikolla. Jospa vaikka jaksaisi leikata jo sopivia palasia.

Olen ajatellut sisustaa pikku aittamme pastellisävyin, kevyin utuisin tunnelmin! Mutta koska aika on rajallista ja kesään kuuluu kirjanlukupäivät, matkustelu Suomen kesämaisemissa, torilla istuskelu..... en aio haukata liian suurta kakkua vaan hillitsen itseni ja keskityn vain pikku tupaamme!!!!!
Yritän tässä puhua itselleni järkeä, hih!

Mökkielämä ja siskonpedissä nukkuminen villitsi pikkumiehemme täysin ja tupamme hiljeni vasta pikkutunneilla. Yön hiljaisina tunteina istuimme ukkokullan kanssa ja ahmimme kirjoja kynttilänvalossa.

Lomaterveisin, Magi
13 kommenttia:

valkeataika kirjoitti...

Älähän vielä huolestu, kyllä se aurinkokin vielä ehtii paistaa..onhan sateessa sekin hyvä puoli, ettei silloin ole itikoita ja eihänme sokerista olla, vai? Ihanan pirteitä kankaita, laitathan kuvaa kun ovat valmiina.-sanna

Tiina kirjoitti...

Älä muuta sano, sataa.. sataa ja sataa... :( kurjaa... no, teinpä sitten joutessani hiukkasen "rojektia" makkarissa..kun ei ulkona oikein viitsi olla.. mutta jos se päivä viikonloppuna paistaisi.. :)
Ihania nuo kankaat, tosi suloisia..

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Aika kolealta tuntuu tosiaan, jospa se siitä vielä lämpiäis.

Sirkka kirjoitti...

Näen silmissäni kuinka ihana tulee olemaan teidän kesäpesänne,
kauniilla kankailla sisustettuna.
Mökki on hurjan mukava kun sinne voi välillä aina piipahtaa saaden vaihtelua ja kuinka mukava taas olla kotonakin.
Täälläkin sataa sataa ropisee tili tili tom..siitä hyvä, että sateen jälkeen paistaa aina aurinko:)
Mukavaa ja leppoisaa loman jatketta.

arleena kirjoitti...

Pastellivärit sopivat kesämökin tunnelmaan, pehmeä ja romanttinen kesätunnelma.

Ensin täällä toivottiin kuivuuteen sadetta ja nyt sitä on tullut jo riittämiin. Tänään oli aurinkoista, mutta tuulista. Kyllä kait se aurinkokesäkin vielä tulee.

magi kirjoitti...

Hei!

Kiitos teille positiivisille ihanille ihmisille! Toivon todella, että aurinko vielä paistaa :o)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Tosi hempeitä sävyjä: kodistasi tulee varmasti kaunis!

magi kirjoitti...

Hei Pappi puikoissa!

Kiva, kun kävit blogissani ja tervetuloa uudestaan....

Marja Kristiina kirjoitti...

Kiitos, Magi-ystävä!

Minua ahdistaa hirveästi tämä kolea sää ja auringonvalon puute. Koska uupumus on vienyt kyvyn katsoa tulevaisuuteen ja jaksaa toivoa ja odottaa, en näe minkäänlaista helpotusta edessäni tälle luihin ja ytimiin pureutuvalle kylmyydelle ja harmaudelle. Järki sanoo että on edelleen hyvät mahdollisuudet saada viikkojen korkeapaine päälle, mutta tunteet ovat alistuneet ja antaneet periksi, käpertyneet nurkkaan itkemään.

Menen päivän kerrallaan ja yritän hyväksyä ja sopeutua.

Lämpimät ajatusterveiset!

Nicole kirjoitti...

Täällä ei ole satanut niin paljon, mutta tuulee ja on muuten aika kylmä. Ehkä kesä alkaa nyt viikonloppuna!
Meillä on niin samanlaisia mökkisuunnitelmia! Täytyy täsääkin yrittää säästää osa töistä ensi vuodelle, mutta kun haluaisi tehdä niin paljon...Pelkään, että nukkumisen kannalla menee samalla tavalla kun yövymme mökillä ensimmäistä kertaa tänä vuonna =).
Ihania kankaita!

Mari kirjoitti...

Jään odottamaan kuvia mökiltäsi:) Mukavaa ja AURINKOISTA viikonloppua...

Mari

magi kirjoitti...

Marja Kristiinalle sylin täydeltä ymmärrystä!

Huset på landet, yritä pitää vähän lomaakin!

Mari ja Maiju, saatte kuvia ja minä teidän ihania astioitanne!!!!

Merja K kirjoitti...

Täällä myös aivan mahtava auringonkaipuu.. Leijonaluonteena rakastan auringossa pötköttelyä, mutta mutta....

Yritän pitää positiivista mielialaa yllä ja ajatella, että josko jo ensi viikolla. Loma alkamassa ja Villa Unelma kutsuu. Iloista lomaa joka tapauksessa. Palaan blogistaniaan elokuussa :)