lauantai 19. heinäkuuta 2008

MATKUSTAN YMPÄRI MAAKUNTAA, LAUKUSSA....


Terveisiä Kärkölästä ihastuttavasta maalaismiljööstä.
Piipahdimme poikien ja kotihengettäremme kanssa nuuhkimassa raikasta maalaisilmaa elämyksellisessä Pionissa ja piirongissa.
Aurinko helli meitä koko pitkän päivän ja nautimme kauniista ympäristöstä ja mansikkapiirakasta.
Pioni ja piironki on näkemisen arvoinen sisustuskahvila entisessä navetassa.
Pihapiirissä myytiin myös perennoja ja mansikoita.
Kyseinen paikka on avoinna kesäkauden ja talvella joulun aikaan.

Toinen kohteemme Kärkölässä oli ihastuttava puutarha ja maalaismuseomiljöö.
Kaarisillat ja lummelammet sekä viehättävä " taidenäyttely" ruokkivat kauneuden kaipuutamme. Puutarhassa olisi inspiroivaa maalata lumpeita ja kuvitella olevansa Claude Monet!
Sinne palaan vielä eväskorin kanssa jonain kauniina päivänä.

Muutama päivä sitten ajelimme myös Sysmässä, jossa Hilta ja Hulta tunnelmakahvila aiheutti allekirjoittaneessa sydämentykytyksiä.Hiltasta ja Hultasta minulla ei valitettavasti ole kuvaa.

Sekä Sysmässä että Kärkölässä vastassa oli lämminhenkisiä energisiä naisia, jotka olivat tehneet kovasti työtä unelmansa eteen. Jälleen kerran ei voi muuta kuin ihmetellä meidän suomalaisten naisten luovuutta ja periksiantamattomuutta! Naisyrittäjät olivat ahkeroineet remontissa hariavoimin ja nyt he palvelivat asiakkaita iltamyöhään. Me näimme työn hedelmät mutta kuinka valtavan määrän työtä he olivat kaiken eteen tehneet.
Käykää ihmeessä tutustumassa!

Ensi viikolla seikkailu jatkuu Kangasalle Marjamäen pajutilalle.
Kyllä kesällä on ihana matkustaa...
Syksyllä sitten muistelemme tätäkin leppoisaa suvilauantaita, tuulessa aaltoilevia viljapeltoja. Halauksia viikonloppuunne!

14 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Ihanat kesäretkipaikat. Puutarhoissa tykätään mekin poiketa. Pioni ja piironki näytti herkulliselta pikkukaupalta.

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Kauniita tuokiokuvia. Olisi ihanaa käydä tuollaisessa pikkuputiikissa.

magi kirjoitti...

Hei Arleena ja Kukka!

Kesällä on niin mukava matkustaa. Suomeen on syntynyt uskomattoman paljon kauniita paikkoja.

Mari kirjoitti...

Ihanan näköistä:) Kyllä Suomi on täynnä toinen toistaan kauniimpia paikkoja! Toivottavasti olet vasta tulossa Jyväskylään... Ettet jo käynyt meidän kiinni ollessa:/

Mari

Junika kirjoitti...

Hiphei, arvaapa kuka on näissä nyt kuvaamissasi kohteissa jo useaan kertaan piipahdellut. Suosikkipaikkoja ovat. Tuo Pioni ja Piironki etenkin kutkuttaa niiden kukkasten vuoksi...

Virkattu lintu kirjoitti...

Hieno tosiaan tuo kivimuurin "taidenäyttely"! Kivan tuntuisissa paikoissa olittekin käyneet, tekisi mieli itsekin tutustua noihin...

magi kirjoitti...

Tervehdys naiset! Helmi Junika en ihmettele, että nuo paikat ovat suosikkejasi ja Wanhattareen tulen ensi viikolla!Paperisydän, tuo näyttely oli hurmaava. Ainut ongelma oli paarmat, jotka olivat heti kärppänä paikalla!

magi kirjoitti...

Olen koko ensi viikon reissussa, joten toivottelen teille jälleen kerran aurinkoista viikkoa!!!!

Nicole kirjoitti...

Ihania paikkoja! Kyllä Suomi on niitä täynnä, varsinkin kesällä. Ostokeskukset voisi kyllä unohtaa...Ja kyllä on pakko ihailla näitä ihmisiä jotka ovat uskaltaneet toteuttaa unelmansa!

Sirkka kirjoitti...

Hetken hurmioiden katsoin oletko vaihtanut makuuhuoneen järjestystä:)

Kärkölä on tuttu paikka meillekin, aivan ihastuttava paikka kierellä, saapi muuten oppaankin mukaan joka luettelisi kaikki kasvit...
Samoin Taidemaalari Claude Monetin kotipaikassaan Givernyssä puutarha uskomaton, tyttäreni oli silloin viisivuotias kun hän siellä japanilaisella sillalla hyppelehti ja minä valokuvasin, samoin lummelammikoita ...puutarha aivan uskomaton toista saa hakea ..en itse ainakaan tiedä , samoin vaaleanpunainen talo sisältä on näkemisen arvoinen ihana...silloin taisin oikein toden teolla ihastua siniseen sävyyn joka olikin siellä keittiössä..ai sinne on palattava uudestaan ja voin suositella kaikille.
Kiitos kuvistasi ja ihanaa iltaa.

Hallatar kirjoitti...

Kärkölässä olemme katselleen samoja maisemia. =)

Marja Kristiina kirjoitti...

Voi mitä kesäpaikkoja!!! Olen ihan ihmeissäni minäkin, kun saan lukea kaikista näistä upeista, tunnelmallisista ja ainutlaatuisista putiikeistä täällä pienessä Suomessa. Suuresta osasta en ole kuullutkaan ennen. On ihanaa, että blogeista saa näistä lukea niin, että sana kulkee.

Kiitos, Magi!

Heli kirjoitti...

Marjamäen pajutila on kiva paikka sekin, pajujuttujen lisäksi myynnissä paljon muutakin mukavaa. Kahvilan antimilla saa mukavasti virkistystä. Mukavaa reissua!
T. Nimim. 'Kerran käynyt'

Tiina kirjoitti...

Voi mitä paikkoja, ihan näistä hurmaannun!!! Tuonne pitäisi kyllä päästä... :)